Przyjeżdżając ze skidoo byłem trochę zszokowany tym, ile oleju VES extreme kosztuje w porównaniu do praktycznie wszystkiego innego na rynku.
89,99 $ kanadyjskich za galon oleju to moim zdaniem szaleństwo.
Płaciłem 72 $ za galon u dealera skidoo za „olej luzem”, który był syntetycznym olejem XPS w nieoznakowanych pojemnikach.
Nawet pełne cenowe pojemniki oleju XPS dla konsumentów kosztują 79,99 $
Jaka jest opinia wszystkich na temat stosowania oleju innego niż VES extreme?
Obawy dotyczące gwarancji?
W przeszłości byłem w obozie „zawsze używaj oleju zalecanego przez producenta”, ale konieczność zapłacenia 18 $ więcej za galon zmusza mnie do myślenia.
Używałem oleju XPS przez ponad 10 000 km w moim 850 etec i nigdy nie miałem problemu, dlaczego miałby nie być wystarczająco dobry dla patriot 850?
Widziałem te filmy z testami na zimno i wygląda na to, że amsoil interceptor dobrze sobie radzi...
89,99 $ kanadyjskich za galon oleju to moim zdaniem szaleństwo.
Płaciłem 72 $ za galon u dealera skidoo za „olej luzem”, który był syntetycznym olejem XPS w nieoznakowanych pojemnikach.
Nawet pełne cenowe pojemniki oleju XPS dla konsumentów kosztują 79,99 $
Jaka jest opinia wszystkich na temat stosowania oleju innego niż VES extreme?
Obawy dotyczące gwarancji?
W przeszłości byłem w obozie „zawsze używaj oleju zalecanego przez producenta”, ale konieczność zapłacenia 18 $ więcej za galon zmusza mnie do myślenia.
Używałem oleju XPS przez ponad 10 000 km w moim 850 etec i nigdy nie miałem problemu, dlaczego miałby nie być wystarczająco dobry dla patriot 850?
Widziałem te filmy z testami na zimno i wygląda na to, że amsoil interceptor dobrze sobie radzi...