Widzę tutaj, że jest jeden przypadek problemu ze sprzęgłem, który wyglądał, jakby pękł na tylnym kole pasowym, poza tym to jedyny facet, który miał problem z p-22, żadne śruby się nie łamią ani żadne inne problemy?
ZagramLOL!
Do którego paska odnosisz się po raz ostatni? Dlaczego unikasz pytania?
NIE. I ABSOLUTNIE NIE MA POWODU, ABYM TO ROBIŁ.Zagram
Phil, czy faktycznie wyjąłeś P22, wymieniłeś ją na P85 i przeprowadziłeś jakieś testy?
Czy to wszystko spekulacje?
WowNIE. I ABSOLUTNIE NIE MA POWODU, ŻEBYM TO ROBIŁ.
KAŻDY, KTO ZNA SIĘ NA SPRZĘGŁACH, POWINIEN BYĆ W STANIE OKREŚLIĆ ZALETY I WADY DWÓCH SPRZĘGIEŁ. Sprzęgłami zajmuję się od 50 lat. Ponadto posiadam oba sprzęgła i wiem, że oba działają bardzo dobrze. Jednak kiedy to mówię, obaj zaczynają mnie źle oceniać.
Przejdźmy do głównego problemu:
Mike i Rick natychmiast nazwali P-22 złomem. Wydaje mi się, że powodem było to, że go nie posiadali i od razu go obgadali. W rzeczywistości Mike spędził cały dzień próbując sprzęgła 24 Boost ze słabymi wynikami, więc po prostu go obgadał. Tymczasem pracowałem z wieloma właścicielami sprzęgieł P-22 z doskonałymi wynikami. To nie jest więc spekulacja.
Czy jesteś kompetentnym ekspertem od sprzęgieł? Jeśli tak uważasz, powinieneś być w stanie zauważyć, że P-22 jest dużym ulepszeniem w stosunku do P-85.
Powinieneś też być w stanie zauważyć, dlaczego testy Mike'a z paskiem szerszym niż oryginalny w porównaniu do zbyt wąskiego paska 2348 nie są uczciwym porównaniem.
Oryginalny pasek 2325 o szerokości 1,47" i długości 0,30", który posiadam, działa idealnie, ale ze względu na kilka bardzo zmiennych problemów z ustawieniem sprzęgła i silnika powodował kilka problemów, takich jak zawieszanie się na biegu jałowym itp. Zamiast naprawiać przyczyny, Polaris poszedł na łatwiznę i po prostu wymienił prawidłowo zaprojektowany pasek na znacznie węższy i krótszy. Zamiast wrócić i zrobić to, co ja zrobiłem, Mike spróbował użyć gorszego ustawienia w takiej postaci, w jakiej zostało dostarczone. Działało tak, jak przewidziałem, kiedy Polaris to zrobił. Mianowicie, stracił niski bieg, a także górny zakres. Zatem on i inni próbowali zastosować sprzęgło P-85 zamiast naprawiać prawdziwe problemy. Mam wielu klientów, którzy zrobili to, co ja zrobiłem i cieszą się ze swoich sprzęgieł P-22 z dobrym paskiem. W rzeczywistości kilka firm z rynku wtórnego, takich jak SPEEDWERKS, zaleca stosowanie odpowiedniego paska 2325.
Sprawdziłem wszystkie krytyczne czynniki, zanim pojechałem moim Boost i ponownie wszystko wyrównałem. Działa znacznie lepiej niż NA 850. Czy to cię oświeca?
Nie, moje początkowe porównanie, które zamieściłem z numerami dragy, nie dotyczyło szerszego paska, ale dobrze używanego paska standardowego na 850. 16 lutego po raz pierwszy użyłem paska 3212338 i tak, sprawił, że Boost z P85 był jeszcze lepszy.NIE. I ABSOLUTNIE NIE MA POWODU, ABYM TO ROBIŁ.
KAŻDY, KTO ZNA SIĘ NA SPRZĘGŁACH, POWINIEN BYĆ W STANIE OKREŚLIĆ ZALETY I WADY DWÓCH SPRZĘGIEŁ. Sprzęgłami zajmuję się od 50 lat. Ponadto posiadam oba sprzęgła i wiem, że oba działają bardzo dobrze. Jednak kiedy to mówię, obaj zaczynają mnie krytykować.
Przejdźmy do głównego problemu:
Mike i Rick natychmiast nazwali P-22 złomem. Wydaje mi się, że powodem było to, że go nie posiadali i od razu go oczerniali. W rzeczywistości Mike spędził cały dzień próbując sprzęgła 24 Boost ze słabymi wynikami, więc po prostu go oczerniał. Tymczasem pracowałem z wieloma właścicielami sprzęgieł P-22 z doskonałym skutkiem. Zatem to nie spekulacje.
Czy jesteś kompetentnym ekspertem od sprzęgieł? Jeśli tak uważasz, powinieneś być w stanie zauważyć, że P-22 jest dużym ulepszeniem w stosunku do P-85.
I powinieneś być w stanie zobaczyć, dlaczego testy Mike'a z szerszym niż oryginalny paskiem w porównaniu do zbyt wąskiego paska 2348 nie są uczciwym porównaniem.
Oryginalny pasek 2325 o szerokości 1,47" i długości 0,30", który posiadam, działa idealnie, ale ze względu na kilka zmiennych problemów z wyrównaniem sprzęgła i silnika powodował kilka problemów, takich jak zawieszanie się na biegu jałowym itp. Zamiast naprawiać przyczyny, Polaris poszedł na łatwiznę i po prostu wymienił prawidłowo zaprojektowany pasek na znacznie węższy i krótszy. Zamiast wrócić i zrobić to, co zrobiłem, Mike spróbował użyć gorszego ustawienia w dostarczonej postaci. Działało tak, jak przewidziałem, kiedy Polaris to zrobił. Mianowicie, utrata niskiego biegu, a także górnego zakresu. Zatem on i inni próbowali zastosować sprzęgło P-85 zamiast naprawiać prawdziwe problemy. Mam wielu klientów, którzy zrobili to, co ja i cieszą się ze swoich sprzęgieł P-22 z dobrym paskiem. W rzeczywistości kilka firm z rynku wtórnego, takich jak SPEEDWERKS, zaleca stosowanie odpowiedniego paska 2325.
Sprawdziłem wszystkie krytyczne czynniki, zanim pojechałem moim Boost i ponownie wszystko wyrównałem. Działa znacznie lepiej niż NA 850. Czy to cię oświeca?
Czy jesteś ekspertem od sprzęgieł?Wow
Więc brak bezpośredniego lub rzeczywistego porównania między dwoma. OK
Innymi słowy, każdy, kto zna się na sprzęgłach, powinien znać idealną konfigurację i nigdy nie powinien testować ani porównywać konfiguracji. Imponujące
Czy uważasz, że Speedwerks przeprowadził testy na paskach, czy po prostu wiedzieli?
Ekspert nie zawsze się uczy i testuje.Czy jesteś ekspertem od sprzęgła?
Czy jesteś tylko kolejnym nowicjuszem z opinią?
Testowałem, używając sanek innych klientów. ŻADEN z nich nie ma negatywnej oceny wygłoszonej przez Mike'a i Ricka.
Mike spędził trochę czasu, próbując uruchomić pasek 2325 i nie mógł tego zrobić. W rzeczywistości źle zmierzył szerokość paska 2325. Myślał, że można użyć suwmiarki, którą kładzie się na górze paska. Nie można tego zrobić w ten sposób, jak wyjaśniono w instrukcji warsztatowej. Ale wciąż potępiał pasek 2325 jako zbyt wąski. Ale teraz W KOŃCU ujawnił, że używał zużytego paska 850 do swojej oceny. To mówi mi, że P-22, którego używał, nie był odpowiednio skonfigurowany. To oczywisty powód, dla którego nie chciał ujawnić, jakiego paska używał do swoich testów, które wydają się być absolutnie konieczne. GMAFB!
Tak, naprawdę ufam jego analizie. TESTOWANIE NIE JEST WAŻNE W JEGO PRAKTYKACH. Może powinieneś mu pomóc.
Mój działa idealnie. I moi klienci też.
Może powinieneś poznać niektóre z innych pominiętych problemów:
1. Silnik jest zbyt mocno skręcony do przodu. Naprawiłem to jako pierwszy.
2. Sprzęgło P-22 nie zawsze było odpowiednio podkładane od nowości.
Mój miał odpowiedni luz boczny 0,020". Niektóre miały ZERO.
3. Śruby były złe i pękały w niektórych sprzęgłach. Nie w moim.
4. Śruby nie były odpowiednio dokręcone. Moje były i nadal są.
5. Niektóre P-22 nie mogły osiągnąć pełnej zmiany biegów, ponieważ pokrywa uderzała w pająka. Mój był w porządku.
6. Te problemy muszą zostać rozwiązane przed jakimikolwiek tak zwanymi testami terenowymi.
Podsumowując, nie można porównywać jabłek do pomarańczy, a następnie dokonywać ważnej oceny.
i wierzysz tym facetom? Czy Chris Burandt wyjaśnił, ile P-22 zniszczyli, a Polaris i tak je wypuścił? Oczywiście, że nie. Oni mu płacą. Ja nikogo nie słucham. Uczę się z testów w terenie. Kropka. Więc w zasadzie jesteś marionetką?Może ten film z SLP zwiększy Twoją wiedzę:
Albo co powiesz na ten:
Przegląd AI
Dowiedz się więcej
Sprzęgło Polaris P22 jest chwalone za ulepszoną reakcję na gaz, płynniejszą pracę sprzęgła, zmniejszone wibracje i lepszą ogólną wydajność w porównaniu ze standardowymi sprzęgłami, szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiego przyspieszenia i stałego dostarczania mocy, dzięki konstrukcji, która pozwala na bardziej precyzyjne regulacje i lepszą zdolność zaciskania paska; to sprawia, że jest to popularny wybór dla jeźdźców zorientowanych na osiągi, szczególnie w skuterach śnieżnych.
Kluczowe zalety sprzęgła P22 to:
- Ulepszone przyspieszenie:
Konstrukcja pozwala na szybsze zazębianie, co prowadzi do bardziej natychmiastowego dostarczania mocy i lepszej wydajności na starcie.
- Regulowane do różnych terenów:
Dzięki możliwości precyzyjnego dostrajania ciężarów i kątów helisy, kierowcy mogą dostosować sprzęgło do różnych warunków jazdy.
- Zmniejszone zużycie paska:
Precyzyjne zaciskanie paska pomaga zminimalizować poślizg paska, co prowadzi do zwiększonej żywotności paska.
- Mechanizm samoregulacji:
Niektóre warianty sprzęgła P22 posiadają mechanizm samoregulacji, który kompensuje zużycie paska, utrzymując optymalną wydajność w czasie.
- Ulepszona trwałość:
Wysokiej jakości materiały i konstrukcja przyczyniają się do zwiększonej trwałości sprzęgła.
- Sprzęgło P22 wyjaśnione przez Jerry'ego Mathewsa z SLP - YouTube
20 stycznia 2022 r. - tak, tak, to jak amortyzatory, jak amortyzatory i sprzęgła, wszyscy wiedzą, że są ważne, nikt ich tak naprawdę nie dostraja i nie reguluje...
View attachment 2166863
View attachment 2166865
YouTube ·
SnoWest Magazine
- Waga sprzęgła Magnum Force™ do sprzęgła P-22 Polaris
SKU: magnum-polaris-p22. ... Wykorzystuje zewnętrzną regulację za pomocą rdzenia wierconego i gwintowanego, gdzie masa może...
Starting Line Products
- Aluminiowa pokrywa sprzęgła pierwotnego // Polaris P-22 - Speedwerx
Aluminiowa pokrywa sprzęgła Speedwerx // Polaris P-22 - Modele Boost / 9R * Dodano materiał tulei wieży bez poświęcania shi...
View attachment 2166864
Speedwerx
- Pokaż wszystko
Pokaż więcej
Polecany fragment z sieci
W kombinacji P22/wtórnej dla Twojego Boost lub 9R stracisz 1 funt wagi obrotowej, zyskasz szybszą reakcję na gaz, mniej ogólnych wibracji z Twojej maszyny i płynniejszą pracę sprzęgła.27 listopada 2022
3 więcej odchudzonych i wyważonych P22 Boost... - Chris Burandt
View attachment 2166866
https://www.facebook.com › ChrisBurandt › posts › 3-m...
O wyróżnionych
Nie, dobrze się bawię. Osoby uzależnione od metamfetaminy są zabawneInternet jest pełen ludzi, którzy czerpią przyjemność z wkurzania ludzi i będą to robić tak długo, jak im na to pozwolisz. Ty, mój przyjacielu, na to pozwalasz.
To z 3 lata temu, więcej nieistotnych informacji. Nie widzę żadnych danych testowych ani gdzie jest napisane, że porównali to do p85.Może ten film z SLP zwiększy Twoją wiedzę:
Albo co powiesz na ten:
Przegląd AI
Dowiedz się więcej
Sprzęgło Polaris P22 jest chwalone za ulepszoną reakcję na gaz, płynniejszą pracę sprzęgła, zmniejszone wibracje i lepszą ogólną wydajność w porównaniu ze standardowymi sprzęgłami, szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiego przyspieszenia i stałego dostarczania mocy, dzięki swojej konstrukcji, która pozwala na bardziej precyzyjne regulacje i lepszą zdolność zaciskania paska; to sprawia, że jest to popularny wybór dla kierowców zorientowanych na osiągi, zwłaszcza w skuterach śnieżnych.
Kluczowe zalety sprzęgła P22 to:
Konstrukcja pozwala na szybsze zazębianie, co prowadzi do bardziej natychmiastowego dostarczania mocy i lepszej wydajności na starcie.
- Regulowane do różnych terenów:
Dzięki możliwości precyzyjnego dostrojenia ciężarów i kątów helisy, kierowcy mogą dostosować sprzęgło do różnych warunków jazdy.
Precyzyjne zaciskanie paska pomaga zminimalizować poślizg paska, co prowadzi do zwiększenia żywotności paska.
- Samoregulujący mechanizm:
Niektóre warianty sprzęgła P22 posiadają mechanizm samoregulujący, który kompensuje zużycie paska, utrzymując optymalną wydajność w czasie.
- Ulepszona trwałość:
Wysokiej jakości materiały i konstrukcja przyczyniają się do zwiększonej trwałości sprzęgła.
20 stycznia 2022 r. — tak, tak, to jak amortyzatory, jak amortyzatory i sprzęgła, wszyscy wiedzą, że są ważne, nikt tak naprawdę ich nie dostraja i nie reguluje...
View attachment 2166863
View attachment 2166865
YouTube ·
SnoWest Magazine
- Waga sprzęgła Magnum Force™ do sprzęgła P-22 Polaris
SKU: magnum-polaris-p22. ... Wykorzystuje zewnętrzną regulację za pomocą rdzenia wierconego i gwintowanego, gdzie masa może...
Starting Line Products
- Aluminiowa pokrywa sprzęgła pierwotnego // Polaris P-22 - Speedwerx
Speedwerx Aluminiowa pokrywa sprzęgła // Polaris P-22 - Modele Boost / 9R * Dodano materiał tulei wieży bez poświęcania shi...
View attachment 2166864
Speedwerx
- Pokaż wszystko
Pokaż więcej
Polecany fragment z sieci
W połączeniu P22/wtórnym dla Twojego Boost lub 9R stracisz 1 funt wagi obrotowej, zyskasz szybszą reakcję na gaz, mniej ogólnych wibracji z Twojej maszyny i płynniejszą pracę sprzęgła.27 listopada 2022
3 więcej odchudzonych i wyważonych sprzęgieł P22 Boost... - Chris Burandt
View attachment 2166866
O wyróżnionych
Nie chcąc dolewać oliwy do ognia, ale tylko notatka, ponieważ rutynowo czytam wszystkie interesujące mnie posty kilka razy, sięgając tak daleko wstecz, jak to możliwe, Rick NIE powiedział, że P22 był początkowo złomem. Kiedy po raz pierwszy pojawiły się w 22, Rick powiedział, że projekt jest o wiele lepszy niż P85 i że zobaczymy wspaniałe wyniki i że będzie testował i budował zestawy.Przejdźmy do głównej kwestii:
Mike i Rick natychmiast nazwali P-22 złomem. Wydaje mi się, że powodem jest to, że go nie posiadali i od razu go oczerniali. W rzeczywistości Mike spędził cały dzień próbując zdobyć 24 Boost z marnymi wynikami, więc po prostu go oczerniał.
Być może ten film z SLP zwiększy Twoją wiedzę:
Albo co powiesz na ten:
Przegląd AI
Dowiedz się więcej
Sprzęgło Polaris P22 jest chwalone za lepszą reakcję na gaz, płynniejszą pracę sprzęgła, zmniejszone wibracje i lepszą ogólną wydajność w porównaniu ze standardowymi sprzęgłami, szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiego przyspieszenia i stałego dostarczania mocy, dzięki swojej konstrukcji, która pozwala na bardziej precyzyjne regulacje i lepszą zdolność zaciskania paska; to sprawia, że jest to popularny wybór dla jeźdźców zorientowanych na osiągi, szczególnie w skuterach śnieżnych.
Kluczowe zalety sprzęgła P22 obejmują:
Konstrukcja pozwala na szybsze załączanie, co prowadzi do natychmiastowego dostarczania mocy i lepszych osiągów na starcie.
- Regulacja dla różnych terenów:
Dzięki możliwości precyzyjnego dostrajania ciężarów i kątów helisy, kierowcy mogą dostosować sprzęgło do różnych warunków jazdy.
Precyzyjne zaciskanie paska pomaga zminimalizować poślizg paska, co prowadzi do zwiększenia żywotności paska.
- Mechanizm samoregulujący:
Niektóre warianty sprzęgła P22 posiadają mechanizm samoregulujący, który kompensuje zużycie paska, utrzymując optymalną wydajność w czasie.
- Zwiększona trwałość:
20 stycznia 2022 r. — tak, to jak amortyzatory, jak amortyzatory i sprzęgła, wszyscy wiedzą, że są ważne, nikt tak naprawdę ich nie dostraja i nie reguluje...
View attachment 2166863
View attachment 2166865
YouTube ·
SnoWest Magazine
- Waga sprzęgła Magnum Force™ do sprzęgła Polaris P-22
SKU: magnum-polaris-p22. ... Wykorzystuje regulację zewnętrzną za pomocą rdzenia środkowego wierconego i gwintowanego, gdzie masa może...
Starting Line Products
- Billet Aluminum Primary Clutch Cover // Polaris P-22 - Speedwerx
Speedwerx Billet Aluminum Clutch Cover // Polaris P-22 - Modele Boost / 9R * Dodano materiał tulei wieży bez poświęcania shi...
View attachment 2166864
Speedwerx
- Pokaż wszystko
Pokaż więcej
Wyróżniony fragment z sieci
W przypadku kombinacji P22/wtórnej dla Boost lub 9R stracisz 1 funt wagi obrotowej, zyskasz szybszą reakcję na gaz, mniej ogólnych wibracji z maszyny i płynniejszą pracę sprzęgła.27 listopada 2022
View attachment 2166866
O wyróżnionych
Być może ten film z SLP zwiększy Twoją wiedzę:
Albo co powiesz na ten:
Przegląd AI
Dowiedz się więcej
Sprzęgło Polaris P22 jest chwalone za lepszą reakcję na gaz, płynniejszą pracę sprzęgła, zmniejszone wibracje i lepszą ogólną wydajność w porównaniu ze standardowymi sprzęgłami, szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiego przyspieszenia i stałego dostarczania mocy, dzięki swojej konstrukcji, która pozwala na bardziej precyzyjne regulacje i lepszą zdolność zaciskania paska; to sprawia, że jest to popularny wybór dla jeźdźców zorientowanych na osiągi, szczególnie w skuterach śnieżnych.
Konstrukcja pozwala na szybsze załączanie, co prowadzi do natychmiastowego dostarczania mocy i lepszych osiągów na starcie.
- Zwiększona trwałość:
20 stycznia 2022 r. — tak, to jak amortyzatory, jak amortyzatory i sprzęgła, wszyscy wiedzą, że są ważne, nikt tak naprawdę ich nie dostraja i nie reguluje...
View attachment 2166863
View attachment 2166865
YouTube ·
SnoWest Magazine
SKU: magnum-polaris-p22. ... Wykorzystuje regulację zewnętrzną za pomocą rdzenia środkowego wierconego i gwintowanego, gdzie masa może...
Starting Line Products
Speedwerx Billet Aluminum Clutch Cover // Polaris P-22 - Modele Boost / 9R * Dodano materiał tulei wieży bez poświęcania shi...
View attachment 2166864
Speedwerx
- Pokaż wszystko
Pokaż więcej
W przypadku kombinacji P22/wtórnej dla Boost lub 9R stracisz 1 funt wagi obrotowej, zyskasz szybszą reakcję na gaz, mniej ogólnych wibracji z maszyny i płynniejszą pracę sprzęgła.27 listopada 2022
View attachment 2166866
O wyróżnionych
[/QUOQUOTEA Facebook
Post na Facebooku wyjaśniający różnice między sprzęgłami OKByć może ten film z SLP zwiększy Twoją wiedzę:
Albo co powiesz na ten:
Przegląd AI
Dowiedz się więcej
- Zwiększona trwałość:
View attachment 2166863
View attachment 2166865
YouTube ·
SnoWest Magazine
Starting Line Products
View attachment 2166864
Speedwerx
- Pokaż wszystko
Pokaż więcej
View attachment 2166866
O wyróżnionych
Nigdy tego nie widzisz na niczym.Post na Facebooku wyjaśniający różnice między sprzęgłami OK
Gdzie jest ten sam dzień, ten sam skuter, ten sam kierowca i te same warunki porównujące P85 do P22 pod względem osiągów. To jest porównanie w świecie rzeczywistym.