Hardcore Sledder banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I inherited a 2010 Dragon 800 RMK a year or so ago. It ran just fine until my last trip last March before COVID closed all our SNO-Parks. On that trip, the check engine light started flashing 8 times (Exhaust valve Solenoid). It also suddenly lost all the gauges and would only run for 5 to 8 minutes, stall out and then run again after restarting. I checked around and it seemed like a voltage regulator issue. I replaced the voltage regulator, but was unable to ride until just this last weekend. My check engine light is still on. No issues with the gauges or stalling, but it bogs down after accelerating. It seems like it's a binary throttle with all go or no go. It won't just cruise at a steady pace. It accelerates like crazy but bogs down and feels like it's stalling as soon as I let off the throttle. I've got an appointment for service on Dec. 11th but want to ride before that. My dealer does not have the solenoid in stock. Should I replace the solenoid on my own
 

·
Registered
Joined
·
6,716 Posts
Just cap off the valves or run a hose between them to disable the valves.That solenoid is just emissions crap that you dont need.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I've capped the exhaust valve with a new hose between them. Do I plug the original lines running to solenoid or just leave them be? The check engine light remained flashing with the solenoid bypassed. I expected it to stay that way until I can get the codes cleared at the dealership in a couple weeks but it went away after I replaced the battery. My battery was not taking a charge so I picked up new one and the CEL has stopped. We'll see how it runs tomorrow.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top