2015 PRo Switch 800 Starter issue - HCS Snowmobile Forums

Rush/Switchback (AXYS Platform) This is a brand-specific forumand a 100% NO BASH Zone. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Like Tree2Likes
  • 2 Post By Thumb2bar
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-13-2019, 09:33 AM   #1 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,645
Default 2015 PRo Switch 800 Starter issue

Just picked up a used 2015 800 Switch. 6,300 miles, in good shape. Electric start sounded real rough, but seem to remember same from friends 13 800. E start worked for ten or so starts. Anyhow, the electric start mechanism no longer works. I am new to Poo. Ride Doo generally. It appears that there is a flex shaft off the starter that runs over to clutch. The flex shaft spins a Bendix that may be gear driven, which supposedly should engage the ring gear on the clutch? I get a real rough sound when turning key. The battery is good, shaft spins fast. What is happening on the other end? I assume there is something in the mounted housing(worm gear) to push the gear on ring gear? Also, at the end of the fixed area with the Bendix, there seems to be some material that has gone missing, like torn off. Sorry for the bad description. Anyhow, what is most likely cause and fix of this malady? Like the sled otherwise, handles well.
Thumb2bar is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-13-2019, 01:09 PM   #2 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,645
Default

Fixed, lubed the bejeezum out of the fitting, cycled starter a few times. Butter now!
zr sled head and cfm like this.
Thumb2bar is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12 Pro R 800 Switchback electric starter issues scow1 Rush/Switchback (Pro-Ride Chassis) 4 02-14-2019 08:57 PM
16 Cat 6000 Having Hesitation Issue Coming Out of Corners skidooman383 ProCross (2012 - ) 17 02-09-2018 04:14 PM
600/800 Indy FAQ, Tips, Tricks, and Mods servocam Indy (Pro-Ride Chassis) 23 12-17-2016 09:00 PM
2015 proX 800 randomly shuts down when riding Ditchbanger509 Rush/Switchback (AXYS Platform) 7 08-11-2016 09:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:18 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.