06 700 Fusion - dead - is it stator? - HCS Snowmobile Forums

Fusion This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-18-2020, 08:41 AM   #1 (permalink)
Advanced Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 88
Current Sled(s): 2018 Switchback XCR 800, 2006 Fusion 700
Previous Sled(s): 2002 XC 500 SP, 1997 XLT SP
Location: Minnesota
19-20 Mileage:
18-19 Mileage: 660
Age: 48
Riding Since: 1995
Default 06 700 Fusion - dead - is it stator?

Trip to UP over weeekend. 200 miles first day, no issues except handlebar warmers not as warm as could be.

Day 2 about 50 miles in, sled loses power and died, sat for a bit, switched plugs, and fired up. About another 100 miles or so, same issue, changed plugs and worked, happened twice again, checked plugs and they did not appear fouled, both looked same. Intervals got shorter and finally last time the plug switch did NOT work. Towed sled, came back couple hours later, tried to start and still no dice.

Yesterday I pulled chassis relay and sled started without it, put chassis relay back in and it ran. Voltage gauge on dash wash full too, and son commented how handlebar warmers felt much warmer even for that little bit of idling. Pulled off trailer, took for a quick rip and died again, towed home. Bought new chassis relay and still does not help.

Couple years ago I installed new fuel filter and chassis relay.

Seems like a lot of what I am reading points to stator. Here is the service manual I have for the stator, is this correct? https://drive.google.com/open?id=1c0...Al9kjLymBnlccJ

If I check these and they are within 10%, could it still be bad?

Any other thoughts to try and check?
bronks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-29-2020, 01:50 AM   #2 (permalink)
Advanced Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 88
Current Sled(s): 2018 Switchback XCR 800, 2006 Fusion 700
Previous Sled(s): 2002 XC 500 SP, 1997 XLT SP
Location: Minnesota
19-20 Mileage:
18-19 Mileage: 660
Age: 48
Riding Since: 1995
Default

Ended up being the stator. I bought a used one from parts shop and fired in one pull, plus handlebar warmers were warm right away.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
bronks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 12:54 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.