07 F5 noisy starter - HCS Snowmobile Forums

F series (07- ) This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-16-2019, 10:24 AM   #1 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 24
Location: International Falls, MN
Default 07 F5 noisy starter

The starter on my 07 F5 is pretty noisy, I have isolated it to the gears not meshing very well.. It looks as if the Pinion drive sorta bounces in and out of the Ring Gear and the wear on the pinion gear is all on the leading edge. Is this a lube issue in the Pinion Gear assembly? It seems a little sticky when I pull the dust cap and move it manually, or just a worn out Pinion Gear Assembly? All seems tight as far as the mounting goes.. Also this all seems a bit scary looking at how close the flex shaft is to coolant lines and such.
ewhitefo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-20-2019, 11:03 PM   #2 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 19,231
Current Sled(s): "Agri-vator"
Default

Hit it with a can of carb cleaner/degreaser to get the belt dust/gunk off, get it clean, dry, hit it with a light shot of wd40 and see if it still acts like that. Could just be dirty.
stronger800 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12 Pro R 800 Switchback electric starter issues scow1 Rush/Switchback (Pro-Ride Chassis) 4 02-14-2019 08:57 PM
'04 starter issue mattison REV Chassis 5 02-09-2018 07:49 PM
2015 8000 Electrical and Starter Issues Twinrats496 ProCross (2012 - ) 0 10-30-2017 10:32 AM
starter wiring removal WTF1978 ProCross (2012 - ) 5 03-14-2017 09:53 AM
800 ETEC starter not engaging kapper1 XP/XR/XS New Style MXZ 7 02-22-2017 02:00 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:50 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.