apex oil pressure issue - HCS Snowmobile Forums

Apex / Vector / Rx1 This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-27-2019, 10:21 AM   #1 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 18
Default apex oil pressure issue

I did post this on TYF
Tipped 2006 apex over on side on Sunday.Turned it off right away. It broke windshield.
It fired right up and I drove it about 150 ft then it shut off. Engine check light came on. sled would restart then same thing,hut off. Checked oil levels coolant wire harness etc. good. no codes
Took to dealer yesterday, they said engine needs to come out, broken oil pump or chain ? Said not worth it buy a new sled.put a gauge in block no oil pressure
Some of the guys on yamha forem talking about bleeding oil pump and said some mountain riders have to do it when the roll. Anyone have a procedure ? Was thinking of putting air at oil tank and trying to force oil up to pump. or pump oil directly into block through port where pressure sensor is mounted and try and push air out of system
sled has 27,000 kms runs mint, or at least it did. Don't want to have to pull out engine as Im pretty sure oil pump not serviceable from the bottom


thanks
wkeggenhoff is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-27-2019, 10:50 AM   #2 (permalink)
Super Advanced Member
 
DGZRT's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 372
Current Sled(s): 2009 YAMAHA VECTOR LTX & 08 VECTOR SHORTY
Previous Sled(s): 97-ZRT600,98-XTC600 & 500 XTC, 95-ZR580,91-MX, 86-INDY,
Location: Steven's Point, WI
Favorite Riding Area: IDAHO
19-20 Mileage:
18-19 Mileage: 1223
Age: 51
Riding Since: 1980
Default

https://ty4stroke.com/threads/error-...0/#post-950479

There might be some answers in this post .
DGZRT is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2019, 12:22 PM   #3 (permalink)
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 18
Default Apex no oil pressure "update"

finally got to pulling engine out last week. Dropped pan and found oil pump chain snapped.
Assuming was so stretched after 27,000 km that when i flipped sled on its side it partially came off sprocket. When i tried to refire sled it spit it off gear and it broke
New $18 chain , a few gaskets and"o"rings will be good to go again
wkeggenhoff is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New not so fun issue 2013 800 Bmcavena ProCross (2012 - ) 12 02-07-2019 07:30 PM
Possible fuel issue Diabloadsit Polaris General Discussion 3 04-07-2018 11:12 AM
Running rich high fuel pressure issue Chiaj144 Turbo 4 Stroke 11 02-02-2018 03:14 PM
Apex 2011 to current WRP seat kit terez Yamaha 1 01-03-2018 04:49 PM
1994 Polaris Indy Lite * Electircal issue * snow n go Trail/Classic/XLT 4 01-17-2017 08:29 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:40 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.