Hanging idle on new SKS - HCS Snowmobile Forums

Switchback Assault/SKS/RMK (AXYS Platform) This is a brand-specific forumand a 100% NO BASH Zone. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-04-2019, 03:55 PM   #1 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,727
Current Sled(s): Poo AXYS 800/Indy SP 800
Location: Grand Rapids, MI
Favorite Riding Area: Starvation Lake
Age: 55
Default Hanging idle on new SKS

Just broken in (11 hours) and I was coming down our side road at a steady 30-40-ish MPH heating it up very mildly (128) and when I dove into woods with plenty of soft snow it was not coming down in RPM's fully after letting off throttle. Nothing crazy--just hanging a bit. It is running very strong but I did switch it to NON-eth even though I am running fresh 93 eth fuel.

I remember seeing something on this and wondered if a solution was found.

Thanks,
ttraynor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-06-2019, 10:06 AM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 25
Location: Arkport
Default

800 or 850? My 850 does the same thing, also had an issue with bogging on the low end and one in a while in the mid range and fowling plugs. Took it into the dealer to have it re flashed, which cleaned up the bogging and fouling issue but it didnít completely fix the rpms hanging. It isnít as bad but is still annoying.


Sent from my iPhone using Tapatalk
NyCowboy is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2019, 04:17 PM   #3 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,727
Current Sled(s): Poo AXYS 800/Indy SP 800
Location: Grand Rapids, MI
Favorite Riding Area: Starvation Lake
Age: 55
Default

850. Weird it only does this on 3/4 mile plowed side road ride to my cabin from trail at low throttle after cutting into deep woods snow into my yard. Same exact scenario twice.
ttraynor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Poor Idle. Auglen Turbo 4 Stroke 18 07-25-2018 03:13 PM
800 low idle and dies when cold at high elevation Greenveins ProCross (2012 - ) 3 03-19-2018 07:30 AM
Hanging idle 1100 Davidonmars Turbo 4 Stroke 2 01-02-2018 02:41 PM
1999 Sport 440 Fan: Idle increasing ahuyghe Trail/Classic/XLT 2 12-03-2017 10:56 AM
Low Idle Indy 400 nater660 Trail/Classic/XLT 12 12-30-2016 09:05 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:08 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.