I would have never guessed electric start could cause so much damage - Page 14 - HCS Snowmobile Forums


Rush/Switchback (AXYS Platform) This is a brand-specific forumand a 100% NO BASH Zone. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-07-2017, 09:15 AM   #131 (permalink)
Super Moderator - Chris
 
Bontz's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,950
Current Sled(s): 2016 Switchback 800 Pro-X
Previous Sled(s): '15 Rush Pro-S; '12 SB Pro-R; '11 Rush Pro-R; '09 D8; '07 F8
Location: MN
Favorite Riding Area: Lake Namakagon/Cable, WI
16-17 Mileage: 825
15-16 Mileage: 1100
14-15 Mileage: 1153
13-14 Mileage: 1450
Age: 43
Riding Since: 1975
Default

Quote:
Originally Posted by greasemonkey3406 View Post
Had an email back from the dealer today. Polaris is covering it 100% no questions asked. Now to wait on parts....
Excellent! Hopefully you have it back home this week ... make that, hopefully BOTH of us have our sleds home this week
__________________
Bontz is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-07-2017, 06:41 PM   #132 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 238
Current Sled(s): 2016 AXYS SKS, 2000 XCR 800
Previous Sled(s): 2012 PRO R LE, 2011 PRO RMK, 2009 RMK Assault, 2007 RMK 600
Location: Wabush NL, Canada
Age: 25
Default

Best case scenario for me would be to have it on the go by the weekend after next. Polaris parts are sloooooooowwww getting here.
greasemonkey3406 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2017, 09:08 PM   #133 (permalink)
Super Moderator - Chris
 
Bontz's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,950
Current Sled(s): 2016 Switchback 800 Pro-X
Previous Sled(s): '15 Rush Pro-S; '12 SB Pro-R; '11 Rush Pro-R; '09 D8; '07 F8
Location: MN
Favorite Riding Area: Lake Namakagon/Cable, WI
16-17 Mileage: 825
15-16 Mileage: 1100
14-15 Mileage: 1153
13-14 Mileage: 1450
Age: 43
Riding Since: 1975
Default

Quote:
Originally Posted by greasemonkey3406 View Post
Best case scenario for me would be to have it on the go by the weekend after next. Polaris parts are sloooooooowwww getting here.
Make sure your dealer gets an order in for the adhesive/glue (if you need it). My dealer was STILL waiting on it today, but fortunately my buddy who goes to a different local dealer was able to help me work out a deal ... his dealer had some adhesive that my dealer can now use. Hoping to have my sled back by tomorrow night.
__________________
Bontz is offline   Reply With Quote
 
Old 02-08-2017, 09:34 PM   #134 (permalink)
Brand loyal, not brand blind
 
racerdave's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 11,672
Current Sled(s): 2015 AXYS SWB800 Pro S 2015 Indy 600sp
Location: Illinois
Favorite Riding Area: Vilas Co. Wisconsin
15-16 Mileage: 900
14-15 Mileage: 1900
13-14 Mileage: 1704
Age: 60
Riding Since: 1975
Default

Isn't there some kid of special heater needed for that glue also?
__________________
Axys gear chart:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
racerdave is online now   Reply With Quote
Old 02-08-2017, 09:38 PM   #135 (permalink)
Super Moderator - Chris
 
Bontz's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,950
Current Sled(s): 2016 Switchback 800 Pro-X
Previous Sled(s): '15 Rush Pro-S; '12 SB Pro-R; '11 Rush Pro-R; '09 D8; '07 F8
Location: MN
Favorite Riding Area: Lake Namakagon/Cable, WI
16-17 Mileage: 825
15-16 Mileage: 1100
14-15 Mileage: 1153
13-14 Mileage: 1450
Age: 43
Riding Since: 1975
Default

Quote:
Originally Posted by racerdave View Post
Isn't there some kid of special heater needed for that glue also?
There's a couple steps to using it, yeah. My dealer had everything but the bonding agent and a nozzle. Thanks to my buddy's dealer, my dealer now has everything his tech needs.
__________________
Bontz is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2017, 05:47 PM   #136 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 17,496
Current Sled(s): r and a hacked togeather Snopro
Previous Sled(s): Xf700, F7sp, F5, ZLs,Zrs, Ext, Jags, el tigre
Location: Minnesota
Favorite Riding Area: Back home In the Yoop
Age: 29
Riding Since: 1988
Default

Quote:
Originally Posted by Bontz View Post
Make sure your dealer gets an order in for the adhesive/glue (if you need it). My dealer was STILL waiting on it today, but fortunately my buddy who goes to a different local dealer was able to help me work out a deal ... his dealer had some adhesive that my dealer can now use. Hoping to have my sled back by tomorrow night.
Have not been following to closely what ended up getting damaged from that flying chuncks. what are they gluing back together? did you end up with frame damage?
Greg B. is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2017, 05:50 PM   #137 (permalink)
Super Moderator - Chris
 
Bontz's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,950
Current Sled(s): 2016 Switchback 800 Pro-X
Previous Sled(s): '15 Rush Pro-S; '12 SB Pro-R; '11 Rush Pro-R; '09 D8; '07 F8
Location: MN
Favorite Riding Area: Lake Namakagon/Cable, WI
16-17 Mileage: 825
15-16 Mileage: 1100
14-15 Mileage: 1153
13-14 Mileage: 1450
Age: 43
Riding Since: 1975
Default

Debris took out both clutches, my oil line off the reservoir, and the engine brace (with 2 motor mounts). The glue is used on the engine brace, and that was holding up my repair.
__________________
Bontz is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2017, 05:55 PM   #138 (permalink)
Super Advanced Member
 
Doug S's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,190
Current Sled(s): 2017 Assault, RXL'S
Previous Sled(s): 2016 SB, 2015 Axys SB, 2013 Pro-R, 2011 Assault, 08 Dragaon,
Location: Oshkosh Wi
16-17 Mileage: 1703
15-16 Mileage: 2015
14-15 Mileage: 2538
13-14 Mileage: 3384
Age: 55
Default

Quote:
Originally Posted by racerdave View Post
Isn't there some kid of special heater needed for that glue also?
Heat is needed to release the bonding agent (glue) to remove the old parts. The glue does not have a long shelf life and should be refrigerated. That's why dealers don't usually have this on hand. We use the same bonding agent at work.
Doug S is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2017, 06:17 PM   #139 (permalink)
Super Advanced Member
 
Let it Snow!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,502
Current Sled(s): '16 ZR6 El Tigre, '90 Jag 340
Previous Sled(s): '02 ZL 600, '91 Indy 500
Location: Ontario
Favorite Riding Area: Wherever I am.
16-17 Mileage: 300
15-16 Mileage: 673
14-15 Mileage: 700
13-14 Mileage: 1550
Age: 34
Riding Since: 1996
Default

Quote:
Originally Posted by Bontz View Post
Debris took out both clutches, my oil line off the reservoir, and the engine brace (with 2 motor mounts). The glue is used on the engine brace, and that was holding up my repair.


Although it would've been nice that this never happened (obviously) it's pretty sweet you're getting new clutches. How many miles on the old ones?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Let it Snow! is online now   Reply With Quote
Old 02-09-2017, 07:30 PM   #140 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 238
Current Sled(s): 2016 AXYS SKS, 2000 XCR 800
Previous Sled(s): 2012 PRO R LE, 2011 PRO RMK, 2009 RMK Assault, 2007 RMK 600
Location: Wabush NL, Canada
Age: 25
Default

Quote:
Originally Posted by Bontz View Post
Make sure your dealer gets an order in for the adhesive/glue (if you need it). My dealer was STILL waiting on it today, but fortunately my buddy who goes to a different local dealer was able to help me work out a deal ... his dealer had some adhesive that my dealer can now use. Hoping to have my sled back by tomorrow night.
I don't need the glue. When the ring gear broke, it took out the starter bendix, torque arm mount and dented the clutch guard. There is one engine mount with a small mark on it but im not overly worried about that.
greasemonkey3406 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 06:46 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.