Yamaha Phazer Error Codes - HCS Snowmobile Forums

Phazer This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-10-2010, 11:23 PM   #1 (permalink)
Super Advanced Member
 
t.crawford714's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,193
Current Sled(s): 07 Phazer FX
Location: Wisconsin
12-13 Mileage: 50
11-12 Mileage: 800
10-11 Mileage: 1500
Age: 19
Default Yamaha Phazer Error Codes

Code 11: Cylinder identification sensor or circuit problem.

Code 12: Crankshaft sensor or circuit problem

Code 13: Intake pressure sensor or circuit problem on Cylinder #1.

Code 25: Intake pressure sensor or circuit problem on Cylinder #2.

Code 14: Intake pressure sensor hose problem. Hose is detached, loose, plugged, pinched, etc on Cylinder #1.

Code 26: Intake pressure sensor hose problem. Hose is detached, loose, plugged, pinched, etc on Cylinder #2.

Code 15: Throttle position sensor or circuit problem.

Code 16: Throttle position sensor is not moving.

Code 21: Coolant temp sensor or circuit problem.

Code 22: Intake temp sensor or circuit problem.

Code 30: Oil pressure sensor or circuit senses low engine oil pressure. ECU turns off main relay and stops engine.

Code 33: Open circuit in the primary circuit of the Cylidner #1 ignition coil.

Code 34: Open circuit in the primary circuit of the Cylinder #2 ignition coil.

Code 42: Speed sensor or circuit problem.

Code 43: ECU unable to monitor system voltage due to an open or short circuit in fuel system circuit.

Code 44: Internal ECU problem with CO setting or adjustment mode.

Code 46: System voltage is too high or too low.

Code 50: ECU internal memory or data problem.

Code 65: Knock sensor or circuit problem.

Code 81: Grip warmer open or short circuit.

Code 83: Thum warmer open or short circuit.

Code 84: TORS system has been activated.

Code 85: Short or open circuit in oil pressure switch.

Code 88: Short or open circuit in reverse indicator switch.
__________________
Buy the biggest one you can afford, you can always let off the throttle!!!!

Crawford Racing #14 Yamaha Phazer FX

Team Upnorth outdoor sports

Toyota--Moving you forward, even when you don't want to....
t.crawford714 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-01-2011, 02:47 PM   #2 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default 2007 Phazer Error Code

I have a 2007 Fuel Ignition System error code as well as a blinking caution light. The sled will not turn over. It won't do anything. The fuel pump does not even come on to prime. I cannot figure out the problem. Can anyone help.

Thanks

Mt. Shasta
MtShasta is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 03:01 PM   #3 (permalink)
Advanced Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 51
Current Sled(s): 2007 Yamaha Apex GT
Default

How do you know what error code it is? By the number of times the caution light blinks?
yamahamer700 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 10:53 PM   #4 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
12-13 Mileage: 200
Default

Did oil change code 26 now checked the hoses all to the airbox like it says all are fine had it off and on 3 times now and the code won't clear ? Anyone
Hulk is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2013, 12:18 AM   #5 (permalink)
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Current Sled(s): 2010 Yamaha Phazer RT-X
Previous Sled(s): 1979 Yamaha ET 250 the speed demon
12-13 Mileage: 500
Riding Since: 2007
Smile

Thanks so much for the codes!! i have been looking for those just in case!!
mattthephazerguy is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 11:11 AM   #6 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
13-14 Mileage: 2000
12-13 Mileage: 2200
Default

Got code 22 while on trip this past week end. It starts and runs fine with the exception of some back fireing every now and then. Any thoughts on this? Thanks.
jarhead89-93 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 01:20 PM   #7 (permalink)
Super Advanced Member
 
rigid1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 588
Current Sled(s): 09 Nytro RTX
Previous Sled(s): 07 phazer fx
Location: east syracuse
Favorite Riding Area: where i can find snow
12-13 Mileage: 1200ish
11-12 Mileage: 560
10-11 Mileage: 1300ish
Age: 40
Riding Since: 2007
Default

have your airbox off recently??
rigid1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 12:23 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0