HCS Snowmobile Forums

HCS Snowmobile Forums (http://www.hardcoresledder.com/forums/)
-   General Snowmobile Forum (http://www.hardcoresledder.com/forums/352-general-snowmobile-forum/)
-   -   96 yamaha vmax 600xt wet spark pulgs (http://www.hardcoresledder.com/forums/352-general-snowmobile-forum/1006017-96-yamaha-vmax-600xt-wet-spark-pulgs.html)

jim1o1 01-25-2014 01:13 PM

96 yamaha vmax 600xt wet spark pulgs
 
Hi, im 16 and this is my second sled so im kinda new to snowmobiles. ive posted this thread on other forms and didn't get any response's so im hoping maybe somebody here could help. i purchased this sled awhile back and have been trying to figure this problem out for some time now, the sled starts up in 1 pull, drives like it should, but when i take the spark plugs out there wet with fuel. the float level looks right, the needles in seats seem to be good and i have cleaned the carbs a couple times already. i had it at WOT and hit the kill switch, pulled the plugs, the bottoms are dry but i have fuel on the outside threads of the plug. when i pull the boost bottle off fuel drips out of it. i also pulled the pulse line off after running it for awhile, its kinda wet but there's nothing coming out of it. should i just drive it and forget about it? any help would be great, thanks in advance.

2005f7std 01-25-2014 07:13 PM

Unless you're constantly fouling plugs, I personally would leave it alone. As long as it runs good there's nothing wrong with a rich mixture.

jim1o1 01-25-2014 08:17 PM

96 yamaha vmax 600xt wet spark pulgs
 
Quote:

Originally Posted by 2005f7std (Post 10604217)
Unless you're constantly fouling plugs, I personally would leave it alone. As long as it runs good there's nothing wrong with a rich mixture.


alright i guess i'll fill it up and take it for a ride, ive only put 15 miles on it. thanks for the reply.

jim1o1 01-25-2014 08:30 PM

1 Attachment(s)
Here's what the spark plugs look likeAttachment 949881


Sent from Snowmobile.com Free App

2005f7std 01-25-2014 08:36 PM

hard to tell over the internet but they both look they have a brown color in them, they look fine.

jim1o1 01-25-2014 10:53 PM

Alright thanks for all the help. I just remembered that I swapped exhaust pipes with a 94 vmax 600 which was a lot smaller then the one I had on before. Maybe that's why it's running rich?


Sent from Snowmobile.com Free App


All times are GMT -4. The time now is 09:55 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0