won't go - HCS Snowmobile Forums

Trail/Classic/XLT This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-17-2012, 08:34 PM   #1 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Default won't go

97 500 classic. When the sled warms up it starts to bog. You give it gas it won't move, and won't rev up, its like the brakes are on.
empty pockets is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-17-2012, 08:41 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
XCR1250's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 27,435
Current Sled(s): XCR 800
Previous Sled(s): O.M. 1000, XCR 1253, XC1214, P.S.700
Location: Sawyer county Wisconsin
Favorite Riding Area: N.W. Wisconsin
12-13 Mileage: 767
Riding Since: 1959
Default

What's the outside temp.?
XCR1250 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 08:59 PM   #3 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Default

around 28
empty pockets is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 09:05 PM   #4 (permalink)
Super Moderator
 
XCR1250's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 27,435
Current Sled(s): XCR 800
Previous Sled(s): O.M. 1000, XCR 1253, XC1214, P.S.700
Location: Sawyer county Wisconsin
Favorite Riding Area: N.W. Wisconsin
12-13 Mileage: 767
Riding Since: 1959
Default

Pilot jets.
XCR1250 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 09:11 PM   #5 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Default

i feel stupid for this, but what that?
empty pockets is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 07:33 AM   #6 (permalink)
Super Advanced Member
 
patrioticinnovations's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 10,017
Current Sled(s): 2000 XCR 800 turbo
Previous Sled(s): 2003 XCR 1100, 98 XCR racer, 07 Attak
Location: SE Lower Michigan
Favorite Riding Area: Cadillac, Gaylord
Riding Since: 1982
Default

Quote:
Originally Posted by empty pockets View Post
97 500 classic. When the sled warms up it starts to bog. You give it gas it won't move, and won't rev up, its like the brakes are on.
Check for stuck choke plunger(s) or leaking float needle/seats. Are spark plugs dark? Wet?
patrioticinnovations is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:30 AM   #7 (permalink)
Super Advanced Member
 
rabbi's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,782
Current Sled(s): 13 Indy SP, 05 500 XCSP
Previous Sled(s): Lots of Polaris'
Location: Western Wisconsin
Favorite Riding Area: Monroe County
13-14 Mileage: 2550
12-13 Mileage: 1985
11-12 Mileage: 200 snow?
10-11 Mileage: 1580
Age: 55
Riding Since: 1979
Default

Check compression. Could be a "tired" engine.
__________________
Riding the Indy SP,
Pure Adrenaline!
rabbi is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 08:32 PM   #8 (permalink)
Advanced Member
 
n8wolfe's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 79
Current Sled(s): 02 xc 600,97 trail,97 xlt,98 classic 2up
Location: madison wi
Favorite Riding Area: where ever i can find snow!
12-13 Mileage: 3500
11-12 Mileage: 300
Age: 35
Riding Since: 2008
Default

could be your clutches or bad bearings on the drive shaft , chain case or skid. or like said before carb maintenance . good luck!
__________________
TOY LIST:
2002 600 XCSP EDGE X (EDGE)
1998 500 L/C INDY CLASSIC TOURING (EVOLVED)
1997 600 XLT SPECIAL (WEDGE)
1997 500 F/C TRAIL (EVOLVED)
n8wolfe is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 08:39 PM   #9 (permalink)
Super Advanced Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 152
Current Sled(s): '05 Yamaha Vector
Previous Sled(s): '02 Polaris XCSP500
Location: Maine
Default

Quote:
Originally Posted by XCR1250 View Post
Pilot jets.
Pilot jets don't care if the sled is warmed up or not.
pdiddy is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 09:03 PM   #10 (permalink)
Super Moderator
 
XCR1250's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 27,435
Current Sled(s): XCR 800
Previous Sled(s): O.M. 1000, XCR 1253, XC1214, P.S.700
Location: Sawyer county Wisconsin
Favorite Riding Area: N.W. Wisconsin
12-13 Mileage: 767
Riding Since: 1959
Default

Quote:
Originally Posted by pdiddy View Post
Pilot jets don't care if the sled is warmed up or not.
Off the pilot circuit once the throttle is open more than 1/4.
XCR1250 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 04:43 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0