2011 assault... leaking oil from manifold - HCS Snowmobile Forums

Switchback/SKS/RMK This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-08-2011, 11:13 AM   #1 (permalink)
Super Advanced Member
 
2009 switchback 600's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 487
Current Sled(s): 2011 Switchback ASSAULT 800
Previous Sled(s): 2009 switchback 600
Location: Sudbury, Ontario / Thompson, Manitoba
Favorite Riding Area: Kirkland lake
13-14 Mileage: 1685
12-13 Mileage: 900
11-12 Mileage: 950
10-11 Mileage: 1100 miles
Age: 23
Riding Since: 95
Default 2011 assault... leaking oil from manifold

alot of oil is leaking all over the inside of the sled from the manifold where the y pipe connects... its even getting into the clutch area and looks terrible... alot of it looks like non burnt oil.... sled has 65 miles on it and hasnt ran in 2 weeks as there has been no snow(but the oil appears to be leaking still as there is a small puddle on my garage floor) ... i met a guy at my dealership who just picked one up and said his is doing the same thing and he has ZERO miles on it.... the service guy said that they are supposed to do this and the gaskets will seal up over time..... im pretty skeptical about his theory as a gaskets job is to seal from day 1... the guy i met said take the y pipe off and put some heat resistant silicone in there.......... Is anyone else having this messy issue??
__________________
2011 Switchback Assault 800 -152 woody's 1.5" studs (2-2-4) -custom tunnel protectors, wrp running boards - 4500+ trouble free miles
2013 Ram 1500 sport, hemi, fully loaded -
2009 switchback 600 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-08-2011, 01:10 PM   #2 (permalink)
Super Advanced Member
 
raysxc700's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,084
Current Sled(s): 02 edgeX 144 08 D7 sb
Location: compton il
Favorite Riding Area: U,P
13-14 Mileage: 870
Age: 34
Riding Since: 1997
Blog Entries: 1
Default

i was just looking around my buddys sb 800 with 120 miles and its spotless take it back to the dealer and demand they look at it + clean it somethings no torqued right or there's a bad
doughnut where the pipe and y pipe meet
__________________
1997 xc 700
raysxc700 is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 01:18 PM   #3 (permalink)
Super Advanced Member
 
cbcatter's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 466
Current Sled(s): 2013 hcr
Previous Sled(s): 1000 tcat, zr900,11 switchback assault
Location: glace bay
Default

it's coming out of the pipe, the sled is so rich from the breakin oil that it's leaking out the seal, run out the tank and then clean it up and see if it's better, if not then go back to the dealer. every one i've read aout including my own did this.
__________________
its true cats really can fly.thundercat for all your aviation needs.
cbcatter is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 01:21 PM   #4 (permalink)
Super Advanced Member
 
ultranorth's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 752
Current Sled(s): '11 Polaris Switchback Assault
Location: Yellowknife, NT, Canada
11-12 Mileage: 1300
10-11 Mileage: 1200
Default

Quote:
Originally Posted by cbcatter View Post
it's coming out of the pipe, the sled is so rich from the breakin oil that it's leaking out the seal, run out the tank and then clean it up and see if it's better, if not then go back to the dealer. every one i've read aout including my own did this.
X2. I questioned the oil originally with a tech, but it was nothing to be concerned about.
__________________
2011 Switchback Assault 2.0


11'-13' Polaris 800 CFI Recommended Break-In Procedures
ultranorth is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 02:56 PM   #5 (permalink)
Super Advanced Member
 
2009 switchback 600's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 487
Current Sled(s): 2011 Switchback ASSAULT 800
Previous Sled(s): 2009 switchback 600
Location: Sudbury, Ontario / Thompson, Manitoba
Favorite Riding Area: Kirkland lake
13-14 Mileage: 1685
12-13 Mileage: 900
11-12 Mileage: 950
10-11 Mileage: 1100 miles
Age: 23
Riding Since: 95
Default

thanks for the replies... if i knew how to upload pics i would.... its pretty messy under the hood... im not very pleased about the mess.... my 09 600 never did anything like this.....
__________________
2011 Switchback Assault 800 -152 woody's 1.5" studs (2-2-4) -custom tunnel protectors, wrp running boards - 4500+ trouble free miles
2013 Ram 1500 sport, hemi, fully loaded -
2009 switchback 600 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 03:20 PM   #6 (permalink)
Super Advanced Member
 
cbcatter's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 466
Current Sled(s): 2013 hcr
Previous Sled(s): 1000 tcat, zr900,11 switchback assault
Location: glace bay
Default

lol mine too
__________________
its true cats really can fly.thundercat for all your aviation needs.
cbcatter is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 12:24 AM   #7 (permalink)
Super Advanced Member
 
zitterich246's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,203
Current Sled(s): 2013 XF 1100T High Country LE
Previous Sled(s): 08' IQ, 10' Dragon, 11' assault, 12' M8
Location: NW Iowa
Default

May want to check your doughnut, sometimes they get put on a little crooked
zitterich246 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 04:14 PM   #8 (permalink)
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

i have a 2011 rmkpro an it as about 100 miles on it an i havent had any trouble with mine like that.. My guss is that there is a problem with the way your ypipe is fixing on your motor . also your gaskets may be broken an it might not be tourqued right .. So i would sugest you bring it back to your dealership an get them to fix it
2011 polaris is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 05:37 PM   #9 (permalink)
Super Advanced Member
 
08svt's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 259
Current Sled(s): 13' Switchback Pro R
Previous Sled(s): 12' Switchback Assualt
Location: Indiana
Favorite Riding Area: Michigan
11-12 Mileage: 530
10-11 Mileage: 750
Age: 36
Riding Since: 1986
Default

mine has some splattered around but not enough to show up on the garage floor. It was there when I picked it up from the dealer.

Last edited by 08svt; 01-09-2011 at 06:15 PM.
08svt is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2011, 06:14 PM   #10 (permalink)
Super Advanced Member
 
strokerswild's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,582
Current Sled(s): anything that moves
Previous Sled(s): '10 RMK 800/144, '01 600 XCSP
Location: Southern MN
Age: 45
Riding Since: ~'79
Default

Quote:
Originally Posted by zitterich246 View Post
May want to check your doughnut, sometimes they get put on a little crooked
+1

My RMK is spotless underhood after the first 200 miles.....
__________________
Shallow and pedantic.

The Poo 800 is history.....sledless as of 10/13.....looking for the next problem child.
Dreaming of turbo Cats.....well, maybe not anymore.
strokerswild is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 02:01 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0