How to replace speed sensor on 2006 F7???? - HCS Snowmobile Forums

XFire 128/Firecat(03-06 & 09-?) This is a brand-specific forum. Posts on this forum are assumed to be questions aimed at similar model owners, and are not looking for comments of a sarcastic or "bashing" nature. Please be aware that if you violate this policy you are in danger of losing your posting privileges on this website.The calling out or posting of another members personal information IE phone number or address is prohibited.

LinkBack Thread Tools
Old 04-24-2009, 09:18 AM   #1 (permalink)
Join Date: Dec 2004
Posts: 9
Location: Woodbury, MN

I have searched the forums for a good "how to" on replacing the speed sensor on my 2006 F7 EFI but have really had no luck. Some threads say I need to drill a hole some say otherwise...

So can somebody who has replaced the senseor please let me know how it's done. I'm hoping to tackle this project over the weekend sice were forcasting some rain.

leepscat is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 04-24-2009, 12:55 PM   #2 (permalink)
Super Advanced Member
rlh6805's Avatar
Join Date: Dec 2002
Posts: 3,395
Current Sled(s): 2013 F1100 Turbo Sno Pro Limited
Previous Sled(s): 10 Z1 Turbo; 06 F5; 02 4 Stroke
Location: Gaylord, MI
Favorite Riding Area: Northern MI
14-15 Mileage: 1025
13-14 Mileage: 1253
12-13 Mileage: 1020
Age: 49
Riding Since: 1990

Service procedure says to drill a hole to get the sensor through the tunnel but the proper routing will require you to remove the DD.
rlh6805 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 11:11 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0